CAK-Logo-fit-kumpanyaCAK-Logo-fit-kumpanyaCAK-Logo-fit-kumpanyaCAK-Logo-fit-kumpanya
  • Ajanda
  • Biz Kimiz?
    • Manifesto
    • İletişim
  • Kumpanya
    • Gösteriler
    • Ortak Yapımlar
    • Projeler
  • Stüdyo
    • Atölyeler
    • Gösteri Mekanı
    • Prodüksiyonlar
  • Arazi
  • Ön Ayak
  • EN

Francisco Camacho ile Çağdaş Dans Atölyesi

1-2 Şubat cumartesi-pazar

Çıplak Ayaklar Stüdyosu

  • Atölye
  • Eğitmen
  • Başvuru

Francisco Camacho ile Çağdaş Dans ve Doğaçlama Atölyesi

1-2 Şubat 2020 / Cumartesi-Pazar
Yer: Çıplak Ayaklar Stüdyosu
Saat: 14:00 – 18.00

Atölye ücreti: 300 TL

Geçtiğimiz yıl “E Pur Si Muove”adlı gösterisiyle ilk kez Istanbul seyircisiyle buluşan ve atölye çalışması düzenleyen Francisco Camacho / EIRA bu yeni yılın ilk günlerinde Çıplak Ayaklar Kumpanyası ile birlikte yepyeni bir eser üretmek  için Istanbul’a geliyor. Bu yaratım süreci sırasında Istanbul ve Ankara’da çağdaş dans atölyeleri ve sanatçı buluşmaları gerçekleşecek.

Bu atölyede katılımcılar, vücuda ve harekete dair çağdaşbir yaklaşım aracılığıyla dans ile ilişki kuracaklar. Katılımcılar, bireysel ve kollektif olarak herkesin katkısının önemsendiği ve değerli olduğu açık bir atmosfer içerisinde, çağdaşdans metodolojilerini keşif edecekler.

Her çalışma, fiziksel ısınma hareketleri ve vücut farkındalığı egzersizleri ile başlayacak. Bu egzersizler vücudu daha iyi anlamaya ve hareket olasılıklarını arttırmayı hedefleyecek.

Daha sonra bunları doğaçlama ve yaratıcı çalışmalar takip edecek. Dinamiğe ve fiziksel duruma cevaben anahtar kelime, imgelem ve ses ile tetiklemeye yoğunlaşacağız. Ayrıca birbirimizle olan etkileşimi keşif ederken de işbirliği içinde çalışmanın yeni olasılık yaratma potansiyelini tecrübe edeceğiz.

Bu atölyenin ana amacı, içsel tecrübelerimiz ve içinde yaşadığımız bağlam ile ilişkili olarak, hem vücut dili hem de bir sanat formu olarak çağdaşdans üstündeki algımızı arttırmak ve tetiklemek olacak.

Temel dayanak olarak kabul edeceğimiz içsel tecrübeyi, sanatsal yaratıcılığın güdümü olarak kullanıp, performans materyali ve onları işletmemizi sağlayacak olan araçları yaratabileceğimiz metodolojilere bakarken, manipüle ve tekrardan şekillendirerek, harekete dair farklı algı olasılıklarını deneyip gözlemleyeceğiz.

Portekiz bağımsız çağdaş dans tarihinin en üretken ve etkili koregraflarından ve dans sanatçılarından biri olan, Lizbon’da yaşayan Francisco Camacho 1988’den beri uluslararası platformlarda tanınıyor. ”The King in Exile” (1991) ve “Our Lady of Flowers” (1993) portekiz çağdaş dans tarihinin dönüm noktalarından sayılıyor. Meg Stuart’ın çığır açıcı Disfigure Study (1991) eserinin yaratıcı ekibinde dansettiğinden beri onunla olan işbirliliğini on yıldır halen sergilenmekte olan BLESSED adlı eserdeki olağanüstü performansıyla devam ettiriyor. Geçmişte Paula Massani, Alain Platel ve Carlota Lagido gibi koreograflarla da çalışmış olan Camacho aynı zamanda 1993 yılından beri bir çok sanatçıya prodüksiyon desteği veren ve sanat danışmanlığı yapan EIRA’nın sanat yönetmeni.

Contemporary Dance and Improvisation Workshop by Francisco Camacho
1-2 Feb 2020/ Saturday and Sunday
2 to 6 pm.
Ciplak Ayaklar Studio
300 TL
please send an e-mail to ciplakayaklar@gmail.com to make a registration for the workshop.
 
Francisco Camacho is one of the most productive and compelling choreographer and dancer of the Portuguese independent theatrical dance scene. After his first visit to Istanbul with E Pur Si Muove last February, Francisco Camacho/EIRA is coming back to Istanbul again this time for a new creation in collaboration with Çıplak Ayaklar Kumpanyası. During this new research phase there will be contemporary dance workshops as well as artist talks in Istanbul and Ankara .
 
In this workshop the participants will have contact with dance through a contemporary approach to the body and movement. The participants will explore contemporary dance methodologies, individually and collectively, in an open atmosphere in which each participant’s contribution is important and valued.
 
Each session starts with a physical warm-up and a series of body awareness exercises, which allow a better understanding of the body and widening of movement possibilities.
Some improvisation exercises and creative work will follow, focusing on dynamics and physical states in response to stimuli as keywords, imagery and sound. We will also explore the interaction with each other, experiencing the broadening potential of working in collaboration.
 
This workshop’s aim is to stimulate and increase the perception of both the body language and contemporary dance as an art form, in relation to our inner experience and the context we live in.
 
We will take the premise of inner experience as the drive for artistic creation and we will approach methodologies for the creation of performance material and tools to operate on them, observing and testing different possibilities of perceiving the movement as we manipulate and reshape it.
 
Since 1988, Francisco Camacho’s work has been creating and presenting his own work in Portugal and abroad. “O Rei no Exílio” (The King in Exile, 1991) and “Nossa Senhora das Flores” (Our Lady of Flowers, 1993) have raised international attention, and have become landmarks of Portuguese contemporary dance’s recent history. Francisco Camacho is also an extraordinary performer, who has performed with choregraphers Paula Massano, Alain Platel and Carlota Lagido among others. He was in the original cast of Meg Stuart’s breakthrough trio piece ‘Disfigure Study’ (1991). His outstanding performance in “BLESSED” (2007) has earned him international appraisal and has contributed for the prizes that this 10-year running show has been granted as well as its choreographer Meg Stuart (USA-Belgium). Since 1993 he has been the artistic director of the production house EIRA, which gives support and artistic consultancy to other artists.

Geçtiğimiz yıl kariyerinin 30. Yılını ve kurucusu ve sanat yönetmeni olduğu EIRA’nın da 25. Yılını kutlayan koregraf ve dansçı Francisco Camacho Lizbon’da doğdu halen orada yaşıyor ve üretmeye devam ediyor. Eserleri 1988den beri Avrupa, Amerika,Orta Doğu Asya ve Afrika’da sergilenmekte. Calouste Gulbenkian Vakfı’nın ACARTE / Maria Madalena de Azeredo Perdigão Ödülü’nün(1994/95) ve portekiz basın kuruluşu Casa de Imprensa’nın dans alanında  verdiği Bordalo ödülünün sahibi( 1995 ve 1997)

Koreografisini yaptığı ve icra ettiği solo işleri: ‘The King in Exile’ (1991, portekiz radyo ve televizyonu tarafından kayda alındı, yönetmen Bruno d’Almeida), ‘Our Lady of Flowers’ (1992, “özel ödül “ACARTE / Maria Madalena de Azeredo Perdigão 1992 / 2008), ‘Superman’ (2000), ‘Hitch’ (2003), ‘Coup d’Etat’ (2006), ‘REI NO EXÍLIO – REMAKE’ (2013) ve daha güncel olan ‘E PUR SI MUOVE’ (2014).

Koreografisini yaptığı ve yönettiği grup eserleri:

Com a morte me enganas’ (1994), ‘Primeiro Nome: Le’ (1994, prémio ACARTE/Maria Madalena de Azeredo Perdigão 1994/95), ‘Dom São Sebastião’ (1996), ‘GUST’ (1997), ‘More’ (1998), ‘À Força’ (1998), ‘Em Troca’ (2001, Mozambik’teki Companhia Nacional de Canto e Dança için yarattı ), ‘My Name is Wilde… Oscar Wilde’ (2001), ‘Silence so Sexy’ (2002), ‘LIVE|EVIL – EVIL|LIVE’ (2005), ‘RIP’ (2010), ‘LOST RIDE’ (2011) e ‘ANDIAMO!’ (2012) VELHⒶS (2019)

Eş yönetmen olarak birlikte çalıştığı kişiler ve eserler: Mónica Lapa (‘Bimarginário’, 1990), Vera Mantero (‘blá-blá-blá’, 1990), Carlota Lagido (‘Sporting Decadence’, 2000), Herwig Onghena (“LIVE|EVIL – EVIL|LIVE”, 2005) e Vera Mota (‘im-‘ 2009). ‘Hanare’ (2009),  Aldara Bizarro.

Mekana özgü işleri: Görsel sanatçı Pedro Cabrita Reis’in Bonn Çağdaş Müzesindeki sergisi için (‘O Príncipe da Rua’, 1999) Serralves Müzesi’ndeki Francis Bacon sergisi için (‘Laughter To My Heart’, 2003) , Lizbon’daki bir caddede gerçekleştirdiği ‘Performers Anónimos’ (1999) , Portekiz Ingiltere ve Hollanda’da çeşitli mekanlarda gerçekleştirdiği ‘Danças Privadas-Private Dances’ (2000).

Forum Dança’da ve Escola Superior de Dança lisans ve lisansüstü programlarda düzenli dersler vermekte, Avrupa, Guney Amerika, Asya ve Afrika’da atölyeler düzenlemekte.

Paula Massano ile, Meg Stuart / Damaged Goods ile (‘Disfigure Study’ (1991), ‘BLESSED’ (2007), ‘All together Now’ and ‘UNTIL OUR HEARS STOP’eserlerinde) Alain Platel / Le Ballets C de la B ile (‘Bonjour Madame, commentary on the history of the French language, – a self-portrait in 39 parts’ (2004)eserlerinde çalıştı) Konferanslarda uluslararsı panel ve buluşmalarda yer aldı (European Choreographic Forum 1, CrashLanding @ Moscow and Cellbytes 2001)

Portekiz’de Compania Nacional de Bailado (1982/83) ve ballet Gulbenkain’da(1983/84) dans eğitimi aldı .New York’ta Cunnigham Studio’da dans, Lee Strasberg Tiyatro Enstitüsünde tiyatro okudu,  Luís Falcão’dan seneryo yazımı and José Luís Peixoto’dan yaratıcı yazarlık eğitimi aldı.

Başvuru ve Kayıt:

Kontenjan 18 kişi ile sınırlıdır. Kayıt yaptırmak isteyenlerin ciplakayaklar@gmail.com adresine mail atarak ön kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir.

Atölye ücreti : 300 TL

Please send an e-mail to ciplakayaklar@gmail.com to make a registration for the workshop.

  • No translations available for this page