CAK-Logo-fit-kumpanyaCAK-Logo-fit-kumpanyaCAK-Logo-fit-kumpanyaCAK-Logo-fit-kumpanya
  • Biz Kimiz?
    • Kumpanya
    • Stüdyo
    • Arazi
    • Radyo
    • Manifesto
  • Ajanda
    • Güncel Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Ön Ayak
  • İletişim

Tuğçe Tuna Hareket Prensipleri ile Dans

25-26 Mayıs 2019 Cumartesi/ Pazar
Saat: 11.00-14.00 / Toplam 6 saat
Çıplak Ayaklar Stüdyosu

  • Atölye
  • Eğitmen
  • Başvuru

Çalışma; hareketin gücüne kendini bırakma cesaretini arayan, kinestetik zekasını yeni bir iletişim yaklaşımıyla kurmak, geliştirmek ve zenginleştirmeyi isteyen eden bireyler için… Beden ve hareket odaklı terapi ile nörolojik hareket şablonları çalışmaları çerçevesinde geliştirilen bu yoğun atölye; -bütünsel bedenleştirme- yaklaşımını odağında tutarak, beden bütünlüğü aracılığı ile hareket içinden dansa açılan derin farkındalık ve kinestetik olgunluk sağlamayı hedefler. Beden mekaniği ve hareket dengelerini izleme-yönetme prensipleriyle yönlendirilecek olan çalışmamız, somatik teorilerle desteklenmekte ve bireyin farklı hız, (karşıt) basınç ve hareket kalitelerinde bedensel, enerjetik ve zihinsel uyumunu, efor hakimiyetini arttırmaya ve zenginleştirmeye niyetlenmiştir.

Tuğçe Tuna; Varoluşla olan iletişimini beden, hareket ve dans üzerinden kuran sanatçı; 1983’de ADOB Çocuk Balesi’nde dans etmeye başladı. 1993’den beri ulusal ve uluslararası festival, organizasyon ve akademilerde; disiplinler arası çağdaş dans ve performans sanatları eserleri, çağdaş dans ve güncel hareket teknikleri uzmanlığı-eğitmenliği ile yer almakta, dans ve performans sanatçısı, koreograf, yönetmen, sanat direktörü, hareket ve dans terapisti olarak çalışmaktadır.

Akademik eğitmenlik deneyimi 1996 yılında MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı’nda başlayan (halen devam eden) Tuna’nın eserleri arasında; sanatçısı olduğu 15. İstanbul Bienali kapsamında sunduğu ‘Beden Damlaları’, Pera Müzesi’nde sergilediği ‘İz Takibi’, Almanya Arena Festivali Jüri Ödülü’ne layık bulunan, ‘Deplasman’, TMMOB tarafından onurlandırılan ‘En Kötü İş.’ yanı sıra ‘Gövde Gösterisi’, Bayrampaşa Eski Ceza Evinde sunduğu, ‘Islak Hacim’, ‘Makine Beden’, İstanbul Modern için ürettiği ‘Tortu’, ‘Vertigo’, ‘Düşünme Fobisi’, ‘Hücre’, ‘Eko’, ‘Tuzla…Buz..’ gibi mekanlara özel ürettiği eserler ve 2000 yılında başlattığı farklı fiziksel özelliklere sahip kişilerle yürütülen ‘Farklı Bedenlerle Dans’ atölye ve gösterimleri bulunmaktadır.

Sanatçı, 1993 yılında beden bilimi ve psikosomatik çalışmalara yönelmiş, dansın ve hareketin terapötik etkisini, kinestetik zeka ve farkındalık çalışmalarını ulusal ve uluslararası platformlarda, farklı yaş ve sosyal sınıf gruplarında araştırmaya, uygulamaya başlamıştır. ‘7 Günde , günde 7 saat , bir SOLO’ ve ‘Dans ve İç Bilinç İnzivası’nı düzenli aralıklarla gerçekleştiren Prof. Tuğçe Tuna, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü (2008-Hareket Teknikleri, Doğaçlama -Kompozisyon) ve MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Başkanı olarak (2015-) çalışmalarına, eğitmenliğine devam etmektedir.

Atölye 25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde Saat 11:00 – 14:00 arasında gerçekleşecektir. Katılımcıların başvuru formunu doldurarak ciplakayaklar@gmail.com adresine yollamaları ve başvuruları onaylandıktan sonra kendilerine gönderilecek olan hesap numarasına atölye ücretinin yarısını 15 Mayıs tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir. Atölye toplam 6 Saat için 350 TL dir. Erken ödeme 300TL dir ve atölyeye tam katılım beklenmektedir. Katılımcı sayısı 18 kişi ile sınırlıdır.

  • No translations available for this page